Tunify Insights: Fashion Store - Lingerie

17/05/2016

Er zijn weinig winkelomgevingen waar het zo belangrijk is om de klant op zijn (of meestal: haar) gemak te stellen als in een lingeriewinkel. Zorgvuldig gekozen verlichting, aangename materialen en vriendelijk personeel zijn elementen die zeker bijdragen aan een aangename geruststellende sfeer. Maar ook muziek is een krachtig middel om de klant in een juiste gemoedstoestand te brengen.

In Tunify Blue vind je binnen de categorie "Fashion Store" het muziekkanaal “Lingerie”. We willen met de muziek bereiken dat klanten de sfeer in de winkel aangenaam en uitnodigend vinden, dat ze rustig de tijd nemen om alles te bekijken en dat ze zich genoeg op hun gemak voelen om naar de paskamers te gaan.

Dit muziekkanaal is zoals altijd opgebouwd met behulp van de specifieke kenmerken van elke song. Eén van de belangrijkste parameters voor dit kanaal is de stem. We gebruiken in dit kanaal voornamelijk songs met een "sensuele zangstijl". De stem heeft steeds een grote invloed op de perceptie van de song en in dit geval sluit het sensuele van de stemmen aan bij het product en de algemene sfeer van de winkel.

Het kanaal is te personaliseren volgens de sfeer, gaande van rustig over gezellig tot opgewekt. Dit zijn allemaal aangename muzieksferen. In een lingeriewinkel is het belangrijk dat klanten zich op hun gemak voelen. Dat geruststellende gevoel kunnen we versterken door rustige muziek te spelen. Sferen met een dynamischer of agressief karakter, zouden in dit geval een negatief effect hebben (o.a. door een te hoog tempo) en de klant afschrikken.

In het kanaal is er de mogelijkheid te personaliseren op muziekstijl, wat belangrijk is om de muziek aan te laten sluiten bij het imago van de winkel. Een winkel met een meer jong en dynamisch imago, kan bijvoorbeeld kiezen om sensuele jazz achterwege te laten.

Tenslotte kan er nog iets gezegd worden over de bekendheid van de muziek in dit kanaal. Niet alle muziek in dit kanaal zal bekend in de oren klinken. Dit hoeft ook niet, aangezien de sfeer en stem voor deze toepassing vele malen belangrijker zijn. Bovendien valt het mensen niet zo snel op dat ze wat meer tijd in een winkel spenderen wanneer er minder bekende muziek speelt. Dit effect zal ertoe bijdragen dat mensen de tijd nemen om stukken te passen als ze in de winkel zijn, wat ook één van onze doelstelling is voor dit muziekkanaal.

Een lingeriewinkel is natuurlijk een opvallend voorbeeld. Maar ook in vele andere situaties is het handig om de klant wat meer op zijn gemak te kunnen stellen met muziek. Denk bijvoorbeeld aan een tankstation om 3u ’s nachts of een verlaten ondergrondse parking. Ook in deze situaties zal de klant een aangenamere ervaring hebben wanneer er de juiste muziek gebruikt wordt.

Voor elke soort van situatie vind je natuurlijk de juiste muziek in Tunify. Ben je benieuwd naar ons “Lingerie" muziekkanaal? Registreer je dan gerust om Tunify gratis uit te proberen op deze pagina.
Retour à l'aperçu