Fashion & Style

ARC

Mode en muziek gaan hand in hand. Tunify ging op bezoek bij Roger Schutters van ARC om te praten over trends, muziek en mode.

Tunify-DL1961

Hij kent de fashion-industrie door en door en gebruikt Tunify sinds jaar en dag. Met meer dan 40 jaar ervaring heeft hij een goed oog voor kwaliteit én voor trends. ARC biedt haar klanten naast een interessante collectie ook ondersteuning en consultancy over alles wat te maken heeft met mode, design en styling. Hij deelt zijn ervaring met ons in de vorm van 5 trends en tips voor modewinkels.

Laten we eerst Roger Schutters even introduceren. "Een 10-tal jaar geleden ben ik als zelfstandige gaan werken in de kleding, als agent en distributeur. We verdelen verschillende merken, waaronder Italiaanse zoals Rodrigo voor heren of Christies voor dames. Ons hoofdmerk is DL1961, een merk uit New York dat in de USA door de American Apparel & Footwear Association de award voor 'best denim brand of the year' heeft gewonnen. De stof is uniek dankzij de 4-way stretch. Die stof zorgt er voor dat je altijd een perfect figuur hebt met deze jeans, zodat dames er mooi en sexy uitzien, maar zich toch ook relaxed voelen in de jeans. We leveren DL1961 aan winkels zoals Wellens in Herentals, Mania-K in Roeselare, Helsen in Hasselt, Princess in Knokke enz.”

1. Een goed product

Met zijn keuze voor DL1961 illustreert Roger Schutters al meteen zijn eerste tip: een goed product is noodzakelijk. Het lijkt voor de hand liggend, maar in mode moet je hierin wel blijven evolueren. “Zo heb ik aangegeven aan DL1961 dat er nood is aan meer uitgewerkte en modieuze modellen in hun collectie. Zij hebben voornamelijk basic artikelen in hun collectie en soms ook enkele fashion stukken, maar nooit de echt als fashion uitgewerkte jeans. En de tendens is nu net dat jeans verder uitgewerkt wordt. Binnenkort zullen onze klanten dit dus ook bij ons vinden in onze showroom in Antwerpen.

2. Basics zijn de basis

"Als een consument naar de winkel komt voor een zwarte jeans en je hebt die niet, dan zal de klant die ergens anders kopen,” zo vertelt Roger. "Wij werken voor de ‘core' met een Never Out of Stock systeem, waardoor de winkels dus nooit zonder een bepaalde maat van de basic modellen komen te zitten. Elk stuk is na te bestellen en wordt de volgende dag uitgeleverd. Als 2 of 3 modellen van een collectie niet aanslaan, moeten ze de stock verkopen in solden met 50% tot 70% korting. Basics daarentegen zorgen altijd voor rendement. Winkels kunnen dus best zorgen dat ze 30% basics hebben, die altijd aan te vullen is, zodat ze meer rendement krijgen."

3. Exclusiviteit in je aanbod

De laatste tijd gaan meer en meer retailers op zoek gaan naar exclusiviteit. Roger legt uit waarom dat een logische keuze is. “We hebben met ARC geen eigen winkels. Daar hebben we een goede reden voor. Je kan namelijk niet verwachten dat retailers je product gaan verkopen, als je naast de deur zelf een eigen merkwinkel met meer keuze opent. Hetzelfde geldt voor verkoop via internet: omdat er meer concurrentie is voor de retailer, zoeken ze naar manieren om relevant te blijven en dat kan met een meer exclusief aanbod. Met onze merken zoals DL1961 spelen we daar graag op in.”

4. Personaliseren

Elke klant is anders en vandaag zijn er veel manieren om hier gemakkelijk op in te spelen. Roger geeft een voorbeeld waarvoor de retailer zelf geen investering moet doen. “Voor ons merk Rodrigo werken we samen met een fabrikant die hemden op maat maakt. Mannen die toch iets exclusief willen dragen en tegelijk zeker willen zijn dat ze de juiste maat hebben, kunnen kiezen uit een duizendtal stoffen. Verder kunnen we deze hemden personaliseren met bijvoorbeeld de initialen van de winkel en knopen naar keuze. Dat zijn zaken die heel belangrijk gaan zijn in de toekomst.”

5. Beleving & Lifestyle

Het belangrijkste advies houdt Roger tot het laatst: denk in de winkel niet alleen aan kleding, maar ook aan beleving en lifestyle. Op die manier worden mensen nog meer aangetrokken om in de winkel te komen shoppen.” Sommige retailers doen dit al met bijvoorbeeld een apart hoekje waar de mannen iets kunnen drinken terwijl de dames kiezen.”

Ook muziek speelt een grote rol in de beleving. “Zelf gebruiken we ook Tunify in onze showroom. We passen de muziek aan aan de klant waarmee we een afspraak hebben. Als het een jonge boetiek is, dan kiezen we meer dynamische muziek. Als het een boetiek voor een ouder of chiquer publiek is, dan vertalen we dat ook naar de muziek. Tunify is daar perfect voor en voelt aan wat er nodig is in welke winkel. De muziek wordt in de categorie Fashion & Style heel gemakkelijk aangeboden in de vorm van muziekkanalen met namen als Casual, Jeans, Haute Couture enz.

Wat ik ook heel tof vind aan Tunify is dat de muziek aangepast is aan de tijd van de dag, dat je bijvoorbeeld ’s morgens andere muziek hoort dan tegen het sluitingsuur of op de middag. Dat is erg belangrijk.” Met deze tips moet het zeker lukken om je modewinkel naar een hoger niveau te tillen! Wil je meer te weten komen over ARC en DL1961, dan kan je terecht op www.dl1961.com.

Zoek je een betere manier om de juiste muziek te spelen in jouw winkel?

Probeer Tunify gratis en ontdek onze Fashion Store muziekkanalen