Home Voor wie is het Tunify in een art-nouveaudecor
Hotel & Lodging

Tunify in een art-nouveaudecor

DoubleTree by Hilton Brussels City, gebouwd in 1908, was het eerste ‘grand hotel’ in België.

Meer dan 100 jaar later deed Tunify er zijn intrede. Chief Engineer Miguel Pena vertelt ons over voor en na.

Binnen proef je echter nog steeds de sfeer van weleer. Zo is marmer nog altijd alomtegenwoordig in de lobby en in de gangen. Daarnaast zijn er 18 vergaderzalen met bijbehorende voorzieningen. DoubleTree by Hilton Brussels City is een echt conferentiehotel. Het kan tot 700 congresgasten ontvangen.

Als Chief Engineer is Miguel Pena verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw in al zijn facetten. Denk daarbij aan alle mogelijke herstellingen, vervangingen en controles. Van de waterverzachter of het brandalarm tot de elektriciteitscabine. Een hele boterham, zeker in zo’n historisch pand.

 

Geschiedenis en service

Het verleden van het hotel vormt nog altijd een belangrijk deel van onze aantrekkingskracht, vertelt Miguel: “De architectuur en de inrichting zijn uniek. Zoiets vind je simpelweg niet in andere, veel nieuwere hotels. Daartegenover staat natuurlijk dat er in een oud gebouw meer technische uitdagingen zijn om aan de moderne vereisten te voldoen.”

“Dat compenseren we in drie- of zelfs in viervoud met onze service”, weet Miguel. “Dat is iets wat elk hotel zal zeggen. Maar hier is het echt de factor die gasten doet terugkeren. Dat merk je ook als je onze reviews leest. DoubleTree hotels volgen al zeer veeleisende internationale richtlijnen op service-vlak, maar hier doen we daar qua flexibiliteit nog een schepje bovenop.”

Tunify Royalty Free in 3 ruimtes

Naast marmer is ook muziek alomtegenwoordig in DoubleTree by Hilton Brussels City. Tunify weerklinkt in de lobby, in de bar, in het restaurant en eventueel ook in de vergaderzalen. Het hotel maakt daarvoor gebruik van Tunify Royalty Free.

Miguel: “Ik gebruik Tunify nu al enkele jaren, en ik heb nog niets gemist. Ik zou dus niet weten waarom ik van formule zou veranderen. Sterker nog: ik heb Tunify in al die tijd nog niet één keer moeten bellen over een defect of probleempje.”

Soms speelt overal dezelfde muziek, vaak een lounge-sfeerkanaal. Maar in de meeste ruimtes kun je via een controller schakelen tussen 3 bronnen. Het is dus perfect mogelijk om in de lobby lounge te draaien, terwijl in het restaurant Franse chansons spelen en de bar wordt omgetoverd tot een rock-café.

 

Wereld van verschil

“Vroeger was onze muziek-aanpak zo beperkt en tijdrovend”, zucht Miguel. “We hingen af van één enkele playlist. Als ik iets nieuws wilde, kwam onze externe partner ter plaatse om een nummer toe te voegen. Dat betekende dat ik ook telkens tijd verloor. En in een ander hotel werd het systeem elke week uitgebreid met een nieuwe cd. Maar als ik bijvoorbeeld Franse muziek wilde draaien, moest ik manueel op zoek naar Franse nummers, om die zelf te isoleren in een aparte lijst.”

“Wat een wereld van verschil met Tunify nu”, besluit Miguel. “Ik hoef geen lijsten meer te maken. Als ik op een sfeer klik, beginnen de geschikte nummers meteen te spelen. Bovendien is het aanbod veel groter. Wandelt er morgen een grote groep Duitse toeristen de bar binnen? Dan kunnen we direct Duitse nummers kiezen. Want hoe geschikter de muziek, hoe langer gasten blijven en hoe meer ze consumeren. Zo draagt Tunify zelfs een steentje bij aan onze inkomsten.”

Of je nu een grote groep Duitsers meebrengt of niet, je boekt een verblijf in DoubleTree by Hilton Brussels City via hun website. Veel plezier!

Ben je ook op zoek naar de beste muziek voor in je zaak?

Probeer Tunify dan nu 7 dagen gratis!